tilapia

Tilapia

- ASC gecertificeerd: duurzaam!

- Volledig traceerbaar

- Aandacht voor mens en milieu

Voor onze SEA&WE producten kiezen we ervoor om onze producten te produceren volgens de best beschikbare standaarden. Deze tilapia is gekweekt volgens de ASC standaard.

De standaard omvat eisen voor het verduurzamen van de invloed van viskweek op natuur, water en milieu, op rechten van medewerkers van de kwekerij en de invloed op de omgeving. Een van de zeven hoofdprincipes van de ASC standaard richt zich op de gezondheid van dieren op de kwekerij. Deze eisen dragen bij aan het welzijn van vissen op de kwekerij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede waterkwaliteit, hogere overlevingsgraad van de vis op de gecertificeerde kwekerij en de eisen aan de manier waarop met vissen wordt omgegaan in geval van ziektes.

De ASC tilapia standaard is ontwikkeld in een open en transparant proces waarin vele stakeholders betrokken zijn. Gedurende de ontwikkeling van de standaarden hebben verschillende (dierenwelzijns)organisaties input gegeven op de ontwikkeling van de standaarden (zoals WWF en Fair-Fish). 

ASC moedigt verdere investering in het beter begrijpen van dierenwelzijnsaspecten ten aanzien van verschillende vissoorten aan. ASC zoekt dan ook continu de dialoog met organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn voor vis, zoals Wakker Dier. 

Tilapia is een zoetwatervis die zowel in zoet als in brak water kan opgroeien. Oorspronkelijk komt de vis uit tropisch Afrika maar tegenwoordig wordt hij overal ter wereld gekweekt. ‘The Sea & We’ tilapia wordt gekweekt in Azie.

Een van de redenen dat tilapia zo duurzaam is, is het feit dat deze vis vooral plantaardig voedsel nodig heeft. Daardoor hoeft er weinig vis te worden gevangen voor vismeel en –olie als voer van de tilapia’s. Daarnaast wordt er bij onze kweek altijd met zorg gekeken naar de impact op het plaatselijke en wereldwijde milieu en natuurlijk ook naar de lokale gemeenschap. Dit alles onder strikte regelgeving.

Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de kwaliteit van de vis. Dit zie je als klant terug in onze producten. Onze kwaliteitscontroleurs helpen de kwekers om deze kwaliteit te waarborgen. Onze tilapia is daarbij volledig traceerbaar.

Probeer deze duurzame ‘The Sea & We’ tilapia nu ook in de volgende varianten:

TILAPIEzakken