Viswijzer

Viswijzer

De Viswijzer is onder consumenten een van de bekendste methodes om te beoordelen of de vis die ze kopen een verantwoorde, duurzame keuze is. In de Viswijzer krijgt elke vis een oordeel: prima keuze, tweede keuze of liever niet. Als de vis een duurzaamheidskeurmerk heeft zoals het ASC of MSC keurmerk is dat de beste keuze. Hier vindt je een overzicht van alle vissoorten en hun kwalificering volgens de Viswijzer.

Met de Viswijzer kun je altijd gemakkelijk en snel zien voor welke vis je het beste kunt kiezen. Hou hem bij de hand in een restaurant of bij het kopen van vis. Print het gemakkelijk overzicht of download de handige Viswijzer app voor op je smartphone.

De GoedeVis Viswijzer is een initiatief van Stichting De Noordzee. Stichting De Noordzee is een onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee. Zij beoordelen de verschillende vissoorten op duurzaamheid. Dit gebeurt aan de hand van scores op vragenlijsten voor vis uit wildvangst dan wel uit kweek. Wij streven ernaar om voor alle vis uit ‘The Sea & We’ lijn ofwel het oordeel prima keuze te verkrijgen, ofwel van een duurzaamheidskeurmerk te kunnen voorzien.

Kijk voor meer informatie over de GoedeVis Viswijzer op www.goedevis.nl