Afbeelding kwaliteit

Kwaliteit

The Sea & We staat voor kwaliteit. Dat betekent niet alleen dat de vis de beste smaak en structuur heeft, maar ook dat die vis gedurende het hele proces streng gecontroleerd is. Controles op duurzaamheid, voedselveiligheid, fysieke, microbiologische en chemische eigenschappen. Hoe zorgen wij voor de beste kwaliteit vis?

Procedures en productspecificaties

Kwaliteit is erg belangrijk voor ons. Daarom hebben wij wereldwijd 10 specialisten die de kwaliteit van onze producten controleren en waarborgen. Strenge procedures zorgen voor kwaliteit in elke stap van het proces: van inkoop tot transport tot opslag. Voor elk product uit ‘The Sea & We’ lijn zijn productspecificaties opgesteld. Zo weet iedereen in de keten precies waaraan onze producten moeten voldoen.

Vissers, kwekers en verwerkers

Als wij de productspecificaties hebben vastgesteld wordt bepaald welke aanbieder het meest geschikt is. Dankzij een uitgebreide vergelijking van aanbieders weten wij zeker dat diegene wordt gekozen die ‘The Sea & We’ vis het beste, het meest duurzaam en tegen de beste kostprijs kan leveren. Onze eigen mensen controleren en begeleiden aanbieders om aan de productspecificaties te voldoen. Daarnaast zijn al onze vissers, kwekers en verwerkers via externe, onafhankelijke audits gecontroleerd en gecertificeerd. Hierdoor wordt voedselveiligheid gewaarborgd.

100% controle voor diepvriesproducten

Om de kwaliteit van ‘The Sea & We’ producten te kunnen garanderen worden de producten uitgebreid gecontroleerd. Alle diepvriesproducten worden gecontroleerd bij binnenkomst, 100% controle dus. Iets waar wij uniek in zijn! Uit elke levering worden producten getest, zowel intern als extern. Intern testen wij op fysieke eigenschappen zoals maatvoering, gewicht en verpakking. Daarnaast natuurlijk ook op smaak, geur en uiterlijk. Extern worden monsters getest op microbiologisch en chemisch gebied bij Alcontrol Food en Water, een onafhankelijk laboratorium. Alleen die producten die aan onze strenge eisen voldoen komen in de winkelschappen terecht.

Traceerbaarheid en transparantie

‘The Sea & We’ staat voor kwaliteit en daar zijn wij trots op. Wij zorgen dan ook voor optimale traceerbaarheid en transparantie van onze producten. Dankzij onze databases is er volledige transparantie wat betreft de certificaten van leveranciers en de kwaliteitstesten. Ook zijn alle ‘The Sea & We’ producten volledig traceerbaar van vangst tot winkelschap.