ASC-logo 1

ASC

Na het succes van het MSC keurmerk voor duurzame vis uit wildvangst was er veel vraag naar een keurmerk voor vis uit kweek. Deze aquacultuur wordt wereldwijd steeds belangrijker. Dankzij een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en het Initiatief Duurzame Handel (IDH) bestaat nu de Aquaculture Stewardship Council: ASC. 

Onafhankelijke certificering

De Aquaculture Stewardship Council beheert als internationale, onafhankelijke non-profit organisatie de standaarden en het certificeringsproces. De standaarden worden ontwikkeld in een open en transparant proces waarbij vele stakeholders zijn betrokken, waaronder verschillende dierenwelzijnsorganisaties. ASC certificeert de kwekerijen niet zelf; dat gebeurd door externe certificeerders. Vis uit verantwoorde kweek is voortaan te herkennen aan het ASC-logo op de verpakking. Het ASC keurmerk geeft de garantie dat de viskweker met respect omgaat met zijn natuurlijke omgeving en de gemeenschap.

Wat ASC duurzaam maakt

  • Traceerbaarheid van grondstoffen en kweekproducten
  • Geregistreerde afvoer van afvalstoffen. Geen dumping
  • Geregistreerd gebruik van toegelaten antibiotica en chemicaliën.
  • Geen rechtstreekse lozingen meer van “vuil water” op de rivier. Eerst dient water te voldoen aan de eisen per standaard, zodat geen negatieve impact op omgeving plaatsvindt
  • Geen home made voer maar industrieel traceerbaar voer met legale en duurzame ingrediënten. Geen bedreigde diersoorten gebruikt voor vismeel en visolie

ASC in ‘The Sea & We’ lijn

The Sea&We we producten worden geproduceerd volgens de best beschikbare standaarden. Daarom zijn onze pangasius en tilapia gecertificeerd volgens de standaarden van ASC.

Meer over ASC lees je op www.asc-aqua.org